Bitcoin mining moeilijkheidsgraad stijgt met 60%

Bitcoin (BTC) ziet de mining-moeilijkheidsgraad groeien met bijna tweederde in Q3 2019. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph geplaatst werd.

Volgens nieuwe gegevens, die door bekende analist Kevin Rooke op Twitter geplaatst werden, werd duidelijk dat de moeilijkheidsgraad sinds 2016 met gemiddeld 42% per kwartaal is toegenomen. De enige periode waarin er geen groei werd gerealiseerd, is Q4 2018 (de bodem van de bearmarkt).

Rooke zei het volgende:

“De moeilijkheidsgraad zal naar verwachting dit kwartaal met 60% groeien, en het was al op een recordhoogte toen het tweede kwartaal eindigde.”

Vele records verbroken

Dit jaar is een erg goed jaar voor Bitcoin, als het gaat om het verbreken van records. Zo zijn er dit jaar al meerdere records verbroken, zoals:

  1. Zo bleek in een eerder artikel dat de hash snelheid slechts een klein aantal verwijderd was van de 100 triljoen.
  2. Daarnaast schreven wij over de stijging van de all-time inkomsten voor Bitcoin (BTC) miners naar $14 miljard. 
  3. De gerealiseerde marktkapitalisatie, een alternatieve berekening van Bitcoins marktkapitalisatie, bereikte recordhoogten, namelijk $100 miljard.
  4. Tevens schreven wij over het feit dat het percentage Bitcoin (BTC) SegWit transacties 50,5% had bereikt.
  5. Tot slot publiceerden wij een artikel over de nieuwe statistieken met betrekking tot het aantal BTC adressen met minimaal $100.000,- aan BTC.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!