Cryptocurrencies concurreren niet met goud volgens Barrick Gold Exec

Catherine Raw, de Noord-Amerikaanse COO van het grootste goudmijnbedrijf wereldwijd Barrick Gold, zei dat ze niet denkt dat cryptocurrencies concurreren met goud. Dit meldde Fortune op 18 september.

Raw maakte gisteren haar opmerkingen tijdens een panelgesprek op Fortune’s Most Powerful Women International Summit, waar ze verklaarde:

“De zeer tastbare aard van goud is wat zijn speciale plaats behoudt. Dus het zal altijd waarde hebben. Terwijl cryptocurrency nul kan zijn en dat is het verschil.”

Zolang voor sieraden en elektronica goud wordt gebruikt zal het gegarandeerd enige waarde hebben. Dat gezegd hebbende, geeft Raw ook toe dat “het fenomeen van cryptocurrencies hier blijft.”

Raw hoopt dat de goudindustrie krachtig genoeg zal zijn om jonge investeerders tussen de 20 en 40 jaar terug te winnen die uiteindelijk de keuze gaven aan crypto-activa boven goud. Raw bekende dat momenteel partijen die goud kopen hoofdzakelijk de Indiase en Chinese markten, instellingen en centrale banken zijn.

Ze voegde eraan toe dat onder jonge investeerders het beeld bestaat dat de enige mensen die goud kopen “ouderwetse mensen zijn die het kopen omdat ze bang zijn voor de wereld.” Ze zei:

“Wat ik graag zou willen, is eigenlijk dat goudharnas zien. Ik denk dat de goudindustrie zijn kop in het zand heeft gestoken door geen gebruik te maken van een veranderende demografie. Mijn ambitie in de loop van de tijd is eigenlijk om te zien hoe we als goudindustrie die jongere demografie kunnen benutten.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Cointelegraph

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!