E

EOS koers update door Cryptorob (15-9)

2D Chart

EOS/BTC heeft de afgelopen dagen een mooie uptrend laten zien. Hoogstwaarschijnlijk heeft dit te maken met de hardfork van EOS die eraan zit te komen op omstreeks 23 september 2019.

Zoals op de 1D ( Daily ) chart te zien is hebben we een drie dubbele divergence op de RSI. Dit houdt in dat de RSI drie keer een hogere bodem heeft gemaakt, maar de prijs juist het tegenovergestelde; drie lagere bodems. Dit is vaak een teken dat er een keerpunt aan zit te komen in de prijs. Dit in combinatie met een falling wedge patroon en het nieuws zorgde er dan ook voor dat de prijs een leuke stijging heeft laten zien van +/- 30-40% tot nu toe. Zie chart hieronder.

https://www.tradingview.com/chart/EOSBTC/WXVihV3T-EOS-BTC-1D/

In een neerwaartse trend, waar de altcoins naar mijn mening nog geen bevestiging hebben gegeven daar uit te zijn streef ik altijd naar veilige targets om winst te nemen. Met behulp van de fibonacci retracement tool zien we hier de retracement niveau’s van de neerwaartse trend. Hierbij trek ik hem vanaf de laatste ‘swing high’ naar de low die EOS heeft neergezet. Zoals je ziet vallen de 0.236 en de 0.382 ( dead cat bounce ) niveau’s toevallig samen met twee weerstand niveau’s. Dit zijn dan ook gebieden waar ik profit zou nemen als ik long zou zitten.

https://www.tradingview.com/chart/EOSBTC/F40q8AWe-EOS-BTC-2D/

Op de 4H chart is er nog geen bearish divergence te zien op de indicators en ziet het volume er prima uit. Dit zou betekenen dat deze bullish uptrend dus nog niet klaar is. Totdat er bearish signals, zoals verlaagd volume of bearish patronen zoals een rising wedge nog niet onstaan zijn is er geen reden voor EOS/BTC om te stoppen met stijgen.

https://www.tradingview.com/chart/EOSUSDT/W4fapThm-EOS-BTC-4H/

Een zeer belangrijk feitje binnen crypto en eigenlijk alle markten is dat wanneer een coin/asset stijgt met als drijfveer iets ‘nieuws’ gerelateerd, het vaak voorkomt dat net voordat het nieuws er is ( in dit geval de hardfork ) de koers van tevoren al begint te zakken. Neem dus op tijd winst als je in EOS/BTC zit.

Conclusie:

EOS/BTC zit momenteel in een uptrend die nog geen signalen geeft klaar te zijn. Voor veel altcoins geldt dat we nog steeds in een downtrend zitten dus is het altijd
verstandig om betijds winst te nemen. Zeker rekening houdend met BTC die momenteel erg dichtbij is zijn keuze te maken om verder omhoog te gaan of om omlaag te breken.

Telegram:

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die Cryptorob maakt? Join dan meteen zijn telegram kanaal door hier te klikken!

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN