Justin Sun Poloniex

Libra wordt in de tweede helft van 2020 gelanceerd

Bertrand Perez, het hoofd van de Libra Association, heeft gezegd dat het bedrijf druk bezig is om de wettelijke hindernissen weg te nemen en Libra te lanceren. Dit volgens een artikel dat vandaag op Cointelegraph geplaatst werd.

Tweede helft van 2020

In een interview met het Franse nieuwsblad, Les Echos op 12 september, zei Perez dat de token in de tweede helft van 2020 gelanceerd zou moeten worden.

Over het feit dat regelgevers bang zijn voor de gevolgen die Libra zal hebben op hun eigen fiat-valuta, zei Perez dat zij niet willen concurreren met de huidige valuta’s. Hij zei verder het volgende:

“Dat is de reden waarom deze bezorgdheid over het destabiliserende effect dat onze reservevaluta zou kunnen hebben op de fiat-valuta’s van centrale banken, die in ons mandje voorkomen, ongegrond lijkt.”

Perez bevestigde ook dat de Libra bij de lancering gekoppeld zou zijn aan een selectie van belangrijke wereldvaluta’s, maar een opvallende naam die ontbreekt is de Chinese yuan.

Veel weerstand

Gisteren plaatsten wij nog een bericht waarin Frankrijk aangaf dat het alles zou doen om de ontwikkeling van Libra in Europa te stoppen / te blokkeren.

In navolging van andere publieke functionarissen die kritische opmerkingen hebben gemaakt over Libra, riep de Duitse minister van Financiën regelgevers op om het project van Facebook te onderzoeken. Hij had tevens zijn bezorgdheid geuit over de bescherming van de consument en de mogelijke verstoring in de eurozone.

Tevens gaf het bedrijf eind juli nog aan dat er, door de vele obstakels waarmee het geconfronteerd wordt, “geen garantie kan worden gegeven dat Libra of onze bijbehorende producten en diensten tijdig of ooit beschikbaar worden.”

Desondanks is Perez ervan overtuigd dat alle problemen voor de lancering kunnen worden opgelost. Hij zei:

“In het jaar dat we voorafgaand aan de release hebben, kunnen we alle problemen oplossen.”

In een eerder bericht gaven wij aan dat Facebook de voormalige assistent van Mike Crapo, de voorzitter van de Amerikaanse Senaat Bankcommissie, in dienst had genomen om te lobbyen voor het Libra-project.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN