Mastercard sluit zich aan bij blockchain software bedrijf

Amerikaanse financiële dienstverlener Mastercard is toegetreden tot Marco Polo. Dit is een consortium dat werkt aan het vereenvoudigen van de wereldhandel met blockchain-technologie. Dit werd op 3 september in een persbericht gepubliceerd.

De business-to-business wereldwijde handelseenheid van de betalingsreus, Mastercard Track, zal een toegangspunt bieden tot het werkkapitaalfinancieringsplatform van Marco Polo.

In de publicatie maakte Mastercard haar deelname aan het Marco Polo Network-project bekend. Dit is een samenwerking van R3 en het Ierse technologiebedrijf TradeIX dat in 2017 werd gelanceerd. Het maakt gebruik van het eerdere Corda blockchain-platform. Het netwerk belooft realtime connectiviteit, grotere zichtbaarheid voor handelsrelaties en lagere barrières voor toegang tot kapitaal.

Kort geleden is ook Standard Bank, de grootste bank van Afrika, lid geworden van het Marco Polo-netwerk. Standard Bank zal nu oplossingen voor handelsfinanciering ontwikkelen naast belangrijke wereldwijde financiële instellingen zoals het Franse BNP Paribas en Nederlandse ING.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!