Bitcoin Update

Bitcoin koers update door G-Cryptotargets (5-9)

De volatiliteit van de Bitcoin koers is erg laag, maar meestal is dit het teken dat we aan het begin staan van een forse verandering, dus waarschijnlijk stilte voor de storm. Op het moment van schrijven hanteert de koers van Bitcoin een prijs van $10605,- op BitMEX.

Bitcoin (BTC) weekgrafieken

In de onderstaande weekgrafiek (=ideale longpositie) zien we dat Bitcoin zich in een descending triangle bevindt. Wat verwachten wij op dit moment?

Ideale longpositie

Hoogstwaarschijnlijk volgt er een test van de resistance $11.000 – $11.400 alvorens we hard dalen.

Een belangrijk level om goed in de gaten te houden is de bodem van de descending triangle van $9.050 tot $9.150. Zodra we hier geen support meer vinden en de 4-uurs candle sluit onder dit level, dan is het afwachten waar we heen gaan.

Richting 0.618 – 0.65 Fib Level? Dit zou tevens ook een bevestiging kunnen geven van de bullflag op de 4uur chart ($7.000 – $7450). Verder zien we ook dat daar de laatste CME Futures gap is (zie CME FUTURES CHART).

CME Futures Chart

Wat zeggen de volgende weekgrafieken?

In deze weekgrafiek wil ik jullie even duidelijk maken dat Bitcoin zich aangetrokken voelt tot de golden longpositie of de golden shortpositie, nl. FIB RETRACEMENT LEVEL 0,618 – 0,65.

Ideale short positie

In de onderstaande grafiek kan je zien wat wij in de toekomst verwachten van Bitcoin.

Weekoverzicht Bitcoin

Wat verwachten we precies?

  • Een dump alvorens de launch van Bakkt.
  • Het Bakkt nieuws zal ons liften naar +/- $15.000 om vervolgens te retracen naar het 0.618-0.65 level ($9.900 – $10.200).
  • Vervolgens kunnen we aan wave 3 beginnen richting All Time High.

Weekgrafiek conclusie

Shortterm bearish, maar nog 1 laatste opleving richting $11.000,- echter zijn wij op de lange termijn bullish.

Dagelijkse grafiek

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we dat Bitcoin voorlopig support houdt in een symmetrical triangle (blauwe trendlijnen). De oranje trendlijnen vormen een descending triangle met support op $9.050 – $9.150. De paarse stippellijnen vormen een mogelijke bullflag. Hier hebben we reeds 1 bevestiging onderaan en 2 bevestigingen bovenaan.

Op korte termijn verwacht ik nog een bevestiging bovenaan om vervolgens door de descending triangle te zakken richting het laagste CME Futures Gap (zie CME Futures kaart bovenin).

De groene verticale lijn is de launch van Bakkt. Dit zou heel mooi uitspelen om een opwaartse beweging te maken.

4-uur grafiek

Bitcoin situeert zich momenteel in een ascending triangle op korte termijn. Bij een ascending triangle stijgt de support stijgt mee met de trend. De voorlopige resistance bevindt zich op +/- $10.700. Als er één 4uurs candle sluit boven de aangegeven resistance van $10.700 kunnen we ons klaarmaken voor $11.000. Echter verwachten wij, zoals eerder aangegeven, eerst een opwaartse beweging richting $11.000 om vervolgens de daling in te zetten.

Wij hebben alvast in ons Premium kanaal een longpositie geopend in de regio van $10.430 – $10.480.

Groene zones zijn reeds opgevuld in het verleden en de rode zones zijn nog niet opgevuld (we hebben namelijk nog 1 bullish zone en 2 bearish zones openstaan).

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die G Cryptotargets maakt? Volg hen dan op de onderstaande kanalen!

G Cryptotargets is een jong traderscollectief die sinds 2011 actief zijn als traders in de cryptomarkt.

G-Cryptotargers heeft een Telegram kanaal waarbij je de hele maand september gratis tips kunt krijgen om te profiteren van schommelingen.

Bezoek de website voor meer informatie: www.g-Cryptotargets.com

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie