Crypto Nieuws

Amerikaans congres dringt aan op regulering van cryptomarkt

Een adviesbureau uit Washington D.C. genaamd The Financial Integrity Network (FIN), heeft bij het Amerikaanse Congres op aangedrongen om ondernemingen in de cryptomarkt te reguleren onder de Bank Secrecy Act (BSA).

In een kopie van de getuigenverklaring van FIN die voorafgaand aan een hoorzitting op 3 september is gepubliceerd, heeft FIN aangeraden dat aanbieders van virtuele activadienstverleners (VASP) moeten worden gereguleerd op basis van de specifieke diensten die zij bieden.

De vice-president van FIN voor productontwikkeling en diensten, David Murray, merkte op dat sommige VASP’s op dit moment worden gereguleerd als geldzenders onder de BSA, terwijl andere helemaal niet worden gereguleerd. Murray ging verder met te zeggen:

“Zelfs voor die VASP’s die momenteel als geldzenders worden gereguleerd, zijn de voorschriften onvoldoende om virtuele activa tegen exploitatie te beschermen.”

Murray gaf toe dat het opleggen van de aanbevolen regels aan mensen en entiteiten het vrijwel zeker moeilijk zou maken voor sommige bestaande implementaties van op blockchain gebaseerde betalingen om te blijven werken zoals nu.

Murray verklaarde echter dat het niet de bedoeling van de BSA of het wereldwijde regime voor financiële transparantie is om allerlei financiële producten en diensten mogelijk te maken of te accommoderen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN