cryptocurrency

Bitcoin handelsvolumes blijven records breken in Venezuela

De handel in Bitcoin (BTC) heeft opnieuw een enorm nieuw record bereikt in Venezuela, terwijl de verlammende hyperinflatie van het land zich blijft voordoen. Dit volgens een artikel dat op maandag 2 september op Cointelegraph geplaatst werd.

Uit gegevens gepubliceerd op maandag 2 september van Coin Dance, die handelsvolumes bijhoudt op P2P crypto-exchange platforms, bleek dat Venezolanen vorige week meer verhandeld hadden dan ooit tevoren. Het land heeft namelijk in zeven dagen, eindigend op 31 augustus, al ruim 114 miljard soevereine bolivars (VES) verhandeld op Localbitcoins.

Dat cijfer overschaduwt het vorige record van de week ervoor, dat bleef steken op 77 miljard. In Bitcoin-termen was de stijging echter veel kleiner en steeg van 465 BTC naar 533 BTC.

Bron: Coin Dance

De inflatie van de lokale valuta daalde in feite in juli, nadat de overheid financiële controles had ingevoerd. Door de inflatie is de valuta op jaarbasis met meer dan 265.000% gedaald.

Mede hierdoor heeft de regering vorig jaar besloten om een eigen digitale valuta uit te geven, genaamd Petro. Vorige week werd er een overmakingssysteem voor Petro gelanceerd, maar ondanks deze ontwikkeling blijven de gebruiksperspectieven onzeker.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN