Onderzoek marktmanipulatie Bitcoin

VN-functionaris: cryptocurrency maakt onderzoek naar kinderhandel moeilijk

Een topfunctionaris van de Verenigde Naties (VN) heeft aangegeven dat internationale inspanningen voor het bestrijden van terrorismefinanciering, witwassen van geld en cybercriminaliteit moeilijker worden gemaakt door cryptocurrency.

Neil Walsh, hoofd van Cybercrime and Anti-Money Laundering van het VN-Bureau voor Drugs en Criminaliteit, zei het volgende over cryptocurrencies in een gesprek de Australian Broadcasting Corporation.

Anonieme en pseudo-anonimiserende attributen van cryptocurrencies zorgen voor een “nieuwe laag van geheimhouding die de criminelen helpt.”

Walsh uitte vooral zijn bezorgdheid over de rol die cryptocurrencies spelen in de kinderhandel.

“Toen we in het verleden naar enkele van de echt grote gebieden met grote dreigingen keken, zoals kinderen die online worden misbruikt, werd er via een bankrekening geld overgemaakt. Met het gebruik van cryptocurrencies, is het uitzonderlijk moeilijk voor onderzoekers om dat op te sporen en het risico te beperken”, zei Walsh.

Walsh zei dat de handel nu draait op cryptocurrency, later toevoegend dat “kindermisbruikers succesvol zijn wanneer ze geheimhouding kunnen creëren,” eraan toevoegend:

“Wanneer je een gecodeerde laag toevoegt die anoniem of pseudo-anoniem is, dan wordt het voor onderzoekers erg moeilijk om die uitdaging aan te gaan en het maakt het ook echt gemakkelijker voor de slechteriken om te doen wat ze doen, en dat creëert risico’s, vooral voor onze kinderen.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN