Malware cryptocurrency

Franse politie stopt online cryptofraude

De Franse politie heeft een virus vernietigd dat wereldwijd meer dan 850.000 computers heeft besmet. Dit meldde BBC in een artikel op 27 augustus.

Het netwerk van geïnfecteerde computers, bekend als een botnet, werd geleid vanuit Frankrijk. Volgens de politie is het botnet ontstaan doordat er e-mails zijn verstuurd met virussen. In deze emails waren aanbiedingen te zien voor erotische foto’s of een manier om snel geld te verdienen.

Het virus, Retadup genaamd, infecteerde uiteindelijk 850.000 computers in meer dan 100 landen. Hierdoor ontstond een enorm botnet. De fraudeurs hebben met deze aanval miljoenen euro’s verdiend.

Onbekende hackers hebben tevens ook gebruik gemaakt van dit grote netwerk om een ​​programma te installeren om de cryptocurrency Monero (XMR) te minen zonder toestemming van de gebruikers. Daarnaast gebruikten slechte actoren het kwaadwillende netwerk om geld af te persen via ransomware en ook om gegevens te stelen van Israëlische ziekenhuizen en patiënten.

De botnet-operators zijn echter niet aangehouden op het moment van schrijven.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN