Bitcoin-advertenties op Facebook aangestuurd door Nederlands bedrijf

Je hebt ze waarschijnlijk weleens voorbij zien komen op Facebook. De Bitcoin-advertenties met foto’s van bekende Nederlanders. Brandpunt+ meldt dat er minstens één Nederlandse onderneming betrokken is bij deze ontwikkeling.

Verschillende bekende Nederlanders zijn te zien op deze Bitcoin-advertenties zoals Duncan Laurence, John de Mol en Twan Huys. Klik je hierop, dan kom je meteen terecht op een malafide investeringsplatform. De site beloofd hoge rendementen, maar zodra je geld investeert, zie je hier niks van terug.

Brandpunt+ is op onderzoek uitgegaan en ontdekte een netwerk van zeven ondernemingen die betrokken zijn bij de verspreiding van de Bitcoin-advertenties. De Nederlandse onderneming die hierbij betrokken is blijkt VIP response uit Utrecht te zijn. Andere ondernemingen zitten onder meer in Praag, Tel Aviv en New York.

De bedrijven zetten freelancers in om de advertenties te verspreiden. Voor elk slachtoffer dat bij de Bitcoin-oplichters binnenkomt, ontvangen ze honderden dollars.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Bron: Mediawatch

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!