Facebook neemt nieuwe lobbyist aan

Facebook neemt de voormalige assistent van Mike Crapo, de voorzitter van de Amerikaanse Senaat Bankcommissie, in dienst om te lobbyen voor het nieuwe Libra project van de social media gigant. Dit volgens een artikel dat op dinsdag 6 augustus op CoinDesk geplaatst werd.

Suzan Cook voegt zich bij een team van lobbyisten die de wetgevers moeten gaan informeren over het Libra project, om zo hun mening positief te beïnvloeden. Cook vertelde dat ze zich zou gaan richten op de Republikeinse leden van het Senaat.

Facebook onthulde het Libra project in juni als een manier om betalingen uit te voeren over de hele wereld. Sindsdien hebben meerdere financiële toezichthouders hun bezorgdheid geuit over de ambities van het project.

Het nieuws komt slechts enkele weken nadat de Senaatscommissie een hoorzitting heeft gehouden over de controversiële cryptocurrency van Facebook en vragen heeft gesteld over de privacy, gegevensbescherming en antiwitwaskwesties.

Facebook heeft dit jaar al meer dan $7,5 miljoen uitgegeven aan lobbyactiviteiten. Naast het inhuren van interne lobbyisten zijn er meer dan 10 externe lobbybedrijven in dienst, waaronder de Sternhell Group en de Cypress Group.

Ben je nieuwsgierig naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!