Hamburg publiceert rapport over blockchain

De Senaat van Hamburg heeft het eerste uitgebreide rapport over de ontwikkeling van blockchain-activiteiten in de stad gepubliceerd. Dit volgens een artikel dat op maandag 29 juli geplaatst werd op Cointelegraph.

Toename van blockchain

Volgens de publicatie van de Senaat, wordt er verwacht dat de rol van de innovatieve technologie de komende jaren gaat toenemen. Zij verklaarden, op 23 juli, dat de Hamburgse autoriteiten verschillende blockchain-initiatieven in de stad heeft getest.

Michael Westhagemann, Senator van de stad, benadrukte dat de stad inzet op de sterke punten van blockchain, terwijl andere steden zich meer focussen op het financiële aspect en het reguleren. Westhagemann zegt dat de stad van plan is echte waarde te leveren aan blockchain-projecten door echte efficiëntiewinsten en een hogere beveiligingsniveau’s te introduceren.

Al meerder projecten toegepast

De stad heeft al meerdere projecten toegepast en ontwikkeld. In mei 2019 lanceerde, na twee jaar van ontwikkeling en testen, de stad officieel het blockchain-compatibele energiehandelsplatform, genaamd Enerchain. Andere initiatieven omvatten onder andere het HanseBloc-project. Dit project wil de efficiëntie van de logistiek verbeteren door de, op blockchain gebaseerde, digitalisering van verzenddocumenten.

Volgens het rapport was Hamburg ook betrokken bij het Secure Additive Manufacturing Platform (SAMPL) -project. Dit project heeft als doel om blockchain-technologie in te zetten om oplossingen te bieden voor auteursrechtbescherming en additieve productie en 3D-printen. Dit project zal naar verwachting in oktober 2019 worden gelanceerd.

Later dit jaar zal de stad drie grote blockchain-conferenties organiseren als onderdeel van het Blockchain Summer Hamburg initiatief, waaronder evenementen zoals Distribute, Blockchance Conference Hamburg 2019 en de moinBlockchain-conferentie.

Eerder vorige maand plaatsten wij al een bericht waarin de Duitse politieke partijen, CDU en CSU, aangaven dat zij blockchain technologie zouden willen integreren in openbare diensten.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!