Facebook zoekt investering van $1 miljard voor FB Coin

De social media-gigant Facebook is naar verluidt op zoek naar investeerders om hun stablecoin te lanceren. Ze hopen ruim $1 miljard op te halen tijdens deze investeringsronde. Dit meldde de Wall Street Journal (WSJ) op vrijdag 3 mei. WSJ heeft gesproken met mensen die bekend zijn met de plannen en deze onthulde dat Facebook momenteel praat met de grote betaalnetwerken Visa, MasterCard en First Data Corp. Het cryptocurrency-project, genaamd ‘FB Coin‘, voedt de geruchten die al ongeveer een jaar spelen over het feit dat Facebook interne betalingen aan gebruikers wil gaan aanbieden. Naarmate er meer informatie naar buiten druppelt, lijkt het erop dat zij verschillende opties overwegen, waaronder betalingen via Facebook-profielen van gebruikers. Één van de bronnen gaf het volgende aan:
“Facebook is ook in gesprek met e-commerce bedrijven en apps over het accepteren van de munt en zij zouden dan ook kleinere financiële investeringen van die partners willen.”
Zoals CryptoBenelux in maart meldde, is Facebook druk bezig met blockchain technologie. Zo plaatsten wij berichten over de vacatures die Facebook op hun site publiceerden, over het feit dat zij blockchain overwogen en over FB Coin. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.