Betalingsverwerker Wirex werkt samen met Stellar

De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde cryptocurrency betalingsverwerker Wirex gaat samenwerken met Stellar (XLM). Dit maakte de onderneming op 24 april bekend in een persbericht op hun website.

Wirex is een onderneming met een licentie van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Het biedt crypto gebruikers de mogelijkheid hun cryptocurrencies uit te besteden middels een speciale Visa-kaart. Gebruikers kunnen nu hun XLM-tokens storten en uitgeven via de service.

Stablecoins

Wirex heeft ook plannen bekendgemaakt om 26 stablecoins te lanceren die gekoppeld zijn aan fiat valuta’s, waaronder USD, EUR, GBP, HKD en SGD. Wirex wijst erop dat op dit moment de meeste stablecoins gekoppeld zijn aan de Amerikaanse dollar. Het bedrijf hoopt dat meer diversiteit voor snelle, internationale overmakingen zal toelaten.

In de aankondiging beweert Wirex dat dit de eerste stablecoins zijn die meteen geconverteerd
kunnen worden naar crypto- of fiat valuta’s. Het bedrijf geeft aan dat het Stellar als partner heeft gekozen, door de schaalbaarheid van de blockchain, de soortgelijke doelen en omdat het een FCA-gereguleerde onderneming is.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!