Denver gaat nu ook stemmen via de blockchain aanbieden

Na het eerdere bericht dat CryptoBenelux meldde vanuit West Virginia, gaat nu ook de dichtbevolkte hoofdstad van Colorado, Denver, een smartphone applicatie gaan gebruiken om stemmen via de blockchain mogelijk te maken. Dit meldt PR Newswire op donderdag 7 maart. Volgens de publicatie zal de stad een mobiel stemmingsplatform gaan gebruiken dat wordt ondersteund met blockchain-technologie. Dit stemmingsplatform gaat zich richten op de actieve militairen die overzees geplaatst zijn. Deze militairen zullen in staat gesteld worden om hun smartphones te gebruiken om deel te nemen aan de gemeentelijke verkiezingen van Denver. Zoals het artikel luidt:
“In aanmerking komende kiezers kunnen deelnemen aan de komende verkiezingen door elektronisch te stemmen via hun smartphones. De kiezers zullen een stembriefje voor afwezigheid invullen, hun authenticatie voltooien via de applicatie en vervolgens kunnen ze hun stem uitbrengen.”
Om dit te realiseren heeft de stad Denver, net als West Virginia, samengewerkt met het mobiele stemplatform Voatz. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!