BitPay signaleerde meer dan $1 miljard aan transacties in 2018

BitPay, een grote cryptocurrency betaalservice provider, heeft het afgelopen jaar $1 miljard aan transacties gerapporteerd. Dit meldde een persbericht op 16 januari. Het rapport meldt ook dat de onderneming zijn eigen record heeft verbroken op het gebied van transactiekosten. BitPay is het afgelopen jaar met veel nieuwe en grote namen gaan samenwerken zoals Dish Networks, HackerOne en de State of Ohio. BitPay meldde ook dat zijn B2B-activiteiten met bijna 255 procent zijn gegroeid sinds 2017. Afgezien van de enorme daling van de cryptomarkt in 2018 gaf de CEO en medeoprichter van BitPay, Stephen Pair, aan dat de onderneming gedurende het jaar een groei zag. Dit omdat het product “goedkoper en sneller is dan een bankoverschrijving uit de meeste delen van de wereld”. Ondanks dat BitPay nog steeds de focus heeft op Bitcoin (BTC), meldt de service dat het ook settlement-ondersteuning heeft toegevoegd voor andere cryptocurrencies. Dit zijn bijvoorbeeld coins als: Bitcoin Cash (BCH) en stablecoins USD Coin (USDC), de Gemini-dollar (GUSD) en Paxos Standaard (PAX). In april behaalde BitPay $40 miljoen in een financieringsronde waarin grote spelers uit de crypto- en IT-industrie zaten, zoals Tencent-mede-oprichter Alvin Liu en Christopher Klauss Family Office, oprichter van Internet Security Systems (ISS), een door IBM in 2006 overgenomen bedrijf. BitPay’s CEO, Sonny Singh, beweerde eind 2018 dat hij verwacht dat de massale Bitcoin-acceptatie binnen drie tot vijf jaar zal komen. In november voorspelde de hoofdcommissaris van BitPay, dat de prijs van Bitcoin tegen het einde van 2019 tussen $15.000 en $20.000 zal stijgen. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!