De op twee na grootste grootste terminal operator van Hong Kong kiest voor Blockchain - CryptoBenelux

De op twee na grootste grootste terminal operator van Hong Kong kiest voor Blockchain

De op één na grootste containerterminaloperator in Hong Kong, Modern Terminals, is ingestapt in het TradeLens-project, een technologische oplossing met blockchain ondersteuning. Het project is ontwikkeld door Maersk en IBM.

Het TradeLens ecosysteem schrijft het volgende over Modern Terminals in zijn persbericht: Ze willen processen in de wereldwijde toeleveringsketen digitaliseren en stroomlijnen om een hogere efficiëntie en lagere kosten te realiseren. Het gaat hierbij om meer dan 20 havenoperators en terminals wereldwijd, circa 234 dokken in vijf continenten, waaronder Haven van Valencia, Haven van Bilbao, PSA Singapore, Patrick Terminals, Haven van Halifax, PortConnect, PortBase en de Haven van Philadelphia.

Ruimere economische besparing

Liaison constateerde dat door de inefficiënties in de traditionele toeleveringsketen er in de afgelopen tien jaar  miljarden dollars verloren zijn gegaan.

“Voordat we met het TradeLens project zijn gestart werkte een meerderheid van de havens met papieren dossiers. Deze dossiers komen soms weleens beschadigd aan waardoor er met documenten gefraudeerd kan worden. Containerschepen hebben nog steeds documenten die meteen geverifieerd moeten worden, waardoor de doorstroming van toeleveringsketen belemmerd worden en er uiteindelijk verzendvertragingen worden veroorzaakt door handmatige indiening”.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram 

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie