Aphelion Coin review

Wat is Aphelion?

Aphelion is een P2P-handelsplatform (DEX), gebouwd op de NEO blockchain. Aphelion biedt gebruikers een, op een wallet gebaseerde, peer-to-peer handelservaring. Met Aphelion kunnen gebruikers cryptocurrency verhandelen in een volledig gedecentraliseerde en vertrouwde omgeving. De gedecentraliseerde toepassing van Aphelion, genaamd Distributed Exchange Asset Ledger (D.E.A.L.), elimineert elke derde partij of centrale autoriteit. Aphelion maakt een einde aan hoge kosten, vertragingen, bevroren tegoeden, geblokkeerde transacties en gekaapte tokens. Alle door Aphelion geïnitieerde transacties worden direct on-chain of cross-chain en rechtstreeks tussen gebruikers uitgevoerd, met voorwaarden die ze zelf hebben ingesteld, geaccepteerd en afgerond. Als bonus worden de APH-tokens die worden gebruikt tijdens P2P-handel automatisch herverdeeld aan alle APH-tokenhouders; vergelijkbaar met de NEO/GAS-relatie. Aphelion is geen hosted exchange. Het houdt nooit tokens bij, bewaart deze niet en is volledig open source, community gedreven en gedecentraliseerd. Aphelion heeft, naast andere redenen, voor NEO gekozen omdat op NEO gebouwd kan worden met ‘bestaande’ programmeertalen, zoals: .Net, Java Python en Go. Daarnaast heeft NEO ook een superieur consensus algoritme genaamd delgated Byzantine Fault Tolerance (dBFT). dBFT is vele malen efficiënter dan PoS of PoW en hierdoor veel sneller. NEO heeft momenteel een schaalbaarheid tot 10.000 transacties per seconde. Dit zal overigens in de toekomst nog verder oplopen door de upgrade naar NEO 3.0, die enige tijd terug is aangekondigd. De visie van NEO, het creëren van een ‘New Smart Economy’, sluit dan ook helemaal aan bij de visie van Aphelion.

Waarom Aphelion?

Aphelion is een wallet met een ingebouwde DEX, heeft een bijzondere Fee-structuur en herverdeelt 80% van alle fees terug naar de APH token holders. Aphelion holders kunnen aanspraak maken op deze tradingfees door hun Aphelion tokens te committen in de Aphelion wallet. De overige 20% wordt gebruikt voor onderhoud en verdere ontwikkelingskosten. Zodra je je Aphelion tokens hebt gecommit, heb je recht op een evenredig percentage van de verdeelde transactiefees. Dit over de periode dat je jouw tokens hebt gecommit. Hoe meer tokens je hebt, des te groter het deel zal zijn dat je ontvangt van het totaal geïnde fees. Dit betekent dat je dus in feite passief inkomen genereert, wanneer je een trouwe holder van het project bent. De fees van Aphelion zijn ook veel lager dan op andere exchanges. Om de transacties op de DEX te voltooien wordt er maar een zeer kleine fee in APH in rekening gebracht. Overigens wordt er niet voor alle transacties een fee in APH gevraagd. Voor het kopen van Aphelion (APH) wordt namelijk nooit een fee gerekend. Net zoals dat er geen fee wordt gerekend als je een Maker Order plaatst op de DEX. Dit maakt het ook een stuk aantrekkelijker om te traden via deze DEX. Wat hiernaast sterk is aan de DEX is dat deze juist niet is opgezet met een winstoogmerk; “we are not aiming to build a for-profit exchange entity, we are building an exchange engine by the people and for the people”. De missie van Aphelion is dan ook: om collaboratieve, open source blockchain-technologie te ontwikkelen die de distributie van alle cryptomunten echt decentraliseert. Het gedecentraliseerde houdt onder andere in dat alleen jij toegang hebt tot jouw tokens. En zorgt er dus voor dat je je niet druk hoeft te maken dat je de tokens kwijtraakt tijdens het verzenden naar of terug van een exchange. Of dat ze gestolen worden doordat een exchange wordt gehackt, failliet gaat of dat je om één of andere reden geen toegang meer hebt tot je tokens.

Wallet/DEX

De Aphelion wallet/DEX is beschikbaar in een desktop versie voor Windows, Mac en Linux. Het is een zeer mooie en functionele wallet/DEX met frisse en overzichtelijke UI. Daarnaast is er ook een mobile versie van de Aphelion wallet/DEX beschikbaar voor Android en iOS, die deze DEX nog toegankelijker maakt. Je kan dus via je mobiel traden en toegang krijgen tot je wallet en coins. De applicaties voor op de mobiel werken erg goed en zien er gelikt uit. Naast de desktop en de mobile versie heeft Aphelion ook nog een web-versie van de wallet. De wallet/DEX is beschikbaar in 7 talen waaronder ook in het Nederlands, Engels, Duits, Russisch, Chinees, Koreaans, Japans. In de toekomst zullen er nog meer talen worden toegevoegd. De Aphelion wallet biedt de mogelijkheid om je coins makkelijk en snel te beheren. Het is mogelijk om een fee in te stellen voor het versturen van je coins. Dit heeft als voordeel dat je transactie een hogere prioriteit krijgt en dus sneller wordt verwerkt. Een andere optie is de split GAS functie. Deze zorgt ervoor dat de DEX altijd snel is, zelfs als er een aanval is op de NEO blockchain. Een groot pluspunt is dat je deze wallet ook kan gebruiken in combinatie met je Ledger hardware wallet. Wat Aphelion onder andere ook heeft geïntegreerd is een ICO functie. Het is hierdoor mogelijk om veilig deel te nemen aan een ICO van een project op de NEO blockchain. Het is voorlopig alleen mogelijk om NEO/GAS en alle NEP-5 tokens op te slaan in de Aphelion wallet. Het is ook niet nodig om een hashscript toe te voegen van een coin. De wallet herkent namelijk automatisch een nieuwe coin die wordt toegevoegd. De DEX is erg overzichtelijk ingedeeld. Midden in het scherm staat een uitgebreide chart met veel opties. De rest is hier omheen gebouwd zoals het orderboek, handelshistorie, markets etc.. De DEX biedt momenteel de mogelijkheid om een limit of een market order te plaatsen. Wat ook erg pretttig is, is dat de DEX over een Day & Night modus beschikt. Er zijn 3 markets, NEO/GAS/APH, met verschillende NEP-5 pairs waar je onder andere de volgende coins kunt verhandelen; NEX, DBC, TOLL, ASA, NKN, PHX, SOUL, EFX, CPX, TKY etc. Het doel is om bijna alle NEP-5 tokens te listen op de DEX waaronder ook een stable coin. Ze zijn zich nu aan het oriënteren welke coin het beste te bieden heeft. De DEX zelf is pas enkele weken live. De komende tijd zullen er meer en meer tokens worden gelist. De volgende mijlpaal van Aphelion waaraan wordt gewerkt is de implementatie van crosschain met ETH en erc-20 (misschien ook BTC) tokens. Dit zal waarschijnlijk in Q1-Q2 2019 worden gerealiseerd. Het wordt dan ook mogelijk om de tokens van deze blockchains op te slaan en te verhandelen via de Aphelion DEX. Zodra crosschain naar ander blockchains is gerealiseerd zal het bereik naar de massa ruimschoots worden vergroot. Dit zal de adoptie zeker ten goede komen. Aphelion heeft mede hierdoor ook de potentie om op deze manier een prominentie plaats op de cryptomarkt veroveren.

Het team

Aphelion heeft een sterk team met veel ervaring. Jeff Solinsky, de lead developer van Aphelion, is tevens ook actief als developer voor NEO en heeft al verschillende fixes ontwikkeld voor NEO. Daarnaast zitten er veel ervaren developers in het team. Het is duidelijk dat de focus van Aphelion op development ligt en dat is ook te zien aan hetgeen wat ze tot nu toe hebben opgeleverd.

APH functie:

Wanneer je gebruik maakt van de Aphelion DEX wordt er een kleine fee in APH gevraagd voor iedere transactie. Maar er wordt geen fee in rekening gebracht bij het kopen van Aphelion (APH) of het plaatsen van een Maker Order. Daarnaast wanneer je holder bent van APH heb je recht op een evenredig percentage van de verdeelde transactiefees. Aphelion verdeelt 80% van alle transactie fees over de holders van APH tokens. Hoe meer tokens je hebt, hoe groter het deel dat je ontvangt van het totaal. Dit betekent dat je dus in feite passief inkomen genereert, wanneer je een trouwe holder van het project bent.

Aphelion token info

Naam : Aphelion Ticker : APH Token Type : NEO Total Supply : 70,000,000 Circulating Supply : 50,000,000 Huidige prijs : $ 0,042 Huidige marketcap : $ 2.000.000 Waar te koop : Kucoin, Switcheo en op eigen de eigen DEX van Aphelion Website : https://aphelion.org/

Positieve/negatieve punten

Positieve punten:
  • Open source en gedecentraliseerd: Het grote voordeel van Aphelion ten opzichte van de meeste bestaande exchanges is dat het open source is en volledig gedecentraliseerd. Dit zorgt voor transparantie, vertrouwen en voor veiligere opslag van tokens.
  • 80% van de fees worden herverdeeld: De fees worden voor 80% weer herverdeeld over APH token holders. Dit houdt in dat je een passief inkomen kunt genereren door tokens vast te houden.
  • De lage fees die er worden gerekend op deze DEX en dat er voor maker order geen fees worden gerekend.
  • Daarnaast heeft Aphelion een sterk team met zeer bekwame developers.
  • Lage prijs: de prijs van Aphelion staat nu erg laag en dit biedt een zeer mooi instapmoment met veel perspectief voor de mensen die nu APH kopen.
Negatieve punten:
  • Veel concurrentie: Er zijn momenteel al veel gevestigde namen, zoals: Binance, Kucoin, Bitfinex, etc. Deze exchanges staan niet stil en ontwikkelen zich ook. Het is een uitdaging voor Aphelion om daar tussen te komen.

Aanbeveling

Wij zien Aphelion als een project met veel potentie. Het is echter de vraag of ze kunnen opvallen tussen het grote aanbod. Door 80% van de fees terug te geven aan hun holders en de lage fees kunnen ze wellicht meer gebruikers aan zich binden.  Daarnaast vinden wij de interface erg fijn werken en zijn we benieuwd naar hoe lang het duurt, voordat Aphelion meer gebruikt gaat worden. Op dit moment bieden zij niet genoeg coins aan om massa-adoptie te creëren, echter kan dit snel veranderen door de implementatie van crosschain naar ander blockchains.  De APH tokens zijn nu nog goedkoop en de marketcap nog erg laag. Mocht je besluiten APH tokens te kopen, dan biedt Aphelion veel perspectief voor de toekomst.
Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op telegram Aphelion Desktop Wallet – https://github.com/aphtoken/aph-wallet-gui/releases/ Aphelion Android Mobile Wallet – https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aphelion.wallet Aphelion iOS Mobile Wallet – https://itunes.apple.com/us/app/aphelion-mobile-wallet/id1418366948?mt=8 Aphelion Mobile Web Wallet – https://mobilewallet.aphelion.org/#/login/landing Aphelion TG Nederlands: https://t.me/AphelionTokenDutch Officiele website: www.aphelion.org/nl/ Whitepaper Nederlands: www.aphelion.org/website/aphelion/upload/custom/files/aphelion-dutch-whitepaper.pdf Laatste Aphelion nieuws: www.aphelion.org/blog.html Algemene Aphelion TG: https://t.me/apheliontoken Aphelion Reddit: www.reddit.com/r/APH/ Aphelion Facebook: www.facebook.com/apheliontoken Aphelion Twitter: www.twitter.com/apheliontoken Aphelion Medium: https://medium.com/@ianholtz Aphelion Linkedin: www.linkedin.com/company/aphelioncoin/ Aphelion Youtube: www.youtube.com/channel/UC2mRNm5zGbV-ZmK0-NiQvgg/ Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht. Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!