Het doel van Stellar is om gebruikers in staat te stellen op een snelle, betrouwbare en goedkope manier geld over de grens te verplaatsen - CryptoBenelux

Wat is Stellar Lumens (XLM)?

Het doel van Stellar is om gebruikers in staat te stellen op een snelle, betrouwbare en goedkope manier geld over de grens te verplaatsen. Bijvoorbeeld om vanuit Nederland een betaling in euro’s uit te voeren, welke tegen de meest gunstige koers wordt omgezet in de chinese yuan en een aantal seconden later bij iemand in de China wordt bijgeschreven. In 2014 werd het stellar netwerk gelanceerd en werd de digitale valuta Lumens (XLM) genoemd. Stellar ontving $3 miljoen aan startkapitaal van Stripe en er werd verder geen ICO gehouden.

Het project kan oplossingen bieden voor sommige serieuze problemen, waaronder:

  1. grensoverschrijdende betalingen
  2. microtransacties
  3. intermediaire valuta functionaliteit

Hoe werkt Stellar XLM?

Stellar is het protocol, terwijl Lumens de cryptocurrency is die in dat protocol wordt gebruikt. Het open source betalingsprotocol van Stellar heeft verschillende gelijkenissen met Ripple.

Evenals Ripple is het betalingsprotocol van Stellar gericht op financiële instellingen. Het doel is om tijd en kosten van internationale geldtransacties enorm te verminderen.

Een van de grootste verschillen tussen Ripple en Stellar is dat Stellar open source is, hoewel Ripple een gesloten systeem is.

Stellar trekt ook verschillende klanten aan. De onderneming focust zich bijvoorbeeld op de ontwikkeling van industrieën, waaronder betaaldiensten en andere financiële instellingen die zich richten op ‘personen die niet bij een bank zitten’ bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden.

De XLM van Stellar heeft inflatie

Wat nieuwe investeerders zeker moeten weten, is dat Stellar een inflatiepercentage van 1% per jaar heeft. Coins die op deze wijze zijn bijgevoegd worden democratisch verdeeld met nodes die bepalen wie ze moeten ontvangen. Dit is de reden dat er vandaag meer lumens zijn dan bij het oprichten in 2014.

Partnerships

1. IBM

De tech gigant heeft een enorm lange weg bewandeld en is op dit moment een wereldleider in cloud computing.
Daarnaast heeft IBM een contract van $740 miljoen getekend om zich bezig te houden met blockchain oplossingen voor de Australische overheid.

2. Deloitte

Een van de grootste professionele dienstverleners wereldwijd heeft zich aangemeld bij Stellar Lumens om betaalbare en snelle betalingssystemen te leveren via de Deloitte Digital Bank.

3. Stripe

Het betalingssysteem investeerde $3 miljoen in de toenmalige startup Stellar en wil de digitale valuta vastleggen in zijn betalingssysteem dat 100.000 ondernemingen ondersteunt, waaronder OpenTable en Warby Parker. Stripe was de eerste onderneming dat in Stellar investeerde. Het bedrijf kreeg 2 miljard Stellar Lumens.

Het team

Jed McCaleb, medeoprichter en hoofdontwikkelaar – Jed heeft vroeg in zijn loopbaan eDonkey2000 opgericht, dat ten slotte een van de grootste netwerken voor het delen van bestanden werd. Hij richtte toen Mt. Gox op, de eerste grote Bitcoin exchange en was mede-oprichter van Ripple in 2011, dat was nog voor het bouwen van het Stellar-protocol en het ontwikkelen van de stichting.

Nicolas Barry, CTO – Nicolas assisteerde eerder bij het bouwen van grootschalige systemen bij Microsoft en Salesforce.

David Mazieres, hoofdwetenschapper – David is professor computerwetenschappen aan de Stanford University, waar hij de Secure Computer Systems Group leidt.

Keith Rabois – Voormalig senior executive bij Paypal en COO at Square.

Shivani Siroya- Oprichter van InVenture en 2013 TED Fellow

Adviseurs voor Stellar zijn onder anderen Patrick Collison, CEO van Stripe, Sam Altman, Matt Mullenweg, oprichter van WordPress.com, president van Y Combinator, Naval Ravikant, oprichter van AngelList,.

Sterke punten

– Stellar is een van de meest volwassenen en oudste blockchain projecten. Meer dan vier jaar werken ze al aan hun missie, terwijl de meeste concurrente projecten in de afgelopen één tot drie jaar zijn gestart.

– Jed McCaleb, mede-oprichter van Stellar, is sinds 2011 werkzaam in de cryptocurrency en blockchain wereld en wordt erg gewaardeerd in de hele sector. Hij heeft een sterk team bij elkaar gebracht en daarnaast worden ze geadviseerd door bekende leiders in de technische branche.

– Stellar heeft enorm veel samenwerkingen met ondernemingen. In 2017 werden al 37 nieuwe partners aangetrokken. Zo werken ze samen met bekende ondernemingen zoals IBM, die bekend heeft gemaakt dat het met succes de openbare Stellar-blockchain heeft gebruikt om grensoverschrijdende fiat transacties in zowat realtime te regelen.

Zwakke punten

– Er zijn veel concurrenten in de geldtransactie / betalingsplatforms branche. Hierbij kun je denken aan Ripple.

– Er zijn geen block rewards voor node operators, omdat ze geen transactiekosten ontvangen. Je hebt dus minder snel de neiging om een netwerkvalidator te worden. Daarom zijn er heel weinig knooppunten in vergelijking met netwerken zoals Ethereum.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Advertentie

NET BINNEN

Advertentie